عصب کشی دندان روشی است که در آن اقدام به معالجه ریشه دندان میکنیم. زمانی که پوسیدگی دندان وسیع باشد و دندان در حال از دست رفتن باشد از عصب کشی استفاده میکنیم. به طور کلی هدف از انجام عصب کشی، حفظ دندان است تا نیاز به کشیدن یا جایگذاری دندان مصنوعی نباشد.
علائم عفونت پالپ و نیاز به عصب کشی
در ابتدا به شما پیشنهاد میکنیم که هر چند یکبار دندانهای خود را چکاپ کنید تا از این اتفاق پیشگیری کنید. در صورتیکه دندان پر کرده دارید انجام چکاپ هرچند مدت، برای شما بسیار ضروری است. به طورکلی علائم زیر هشدار میدهد که بهاحتمال زیاد دچار آسیب در پالپ شدهاید و باید عصبکشی کنید:
- درد دندان و ورم لثه
- درد در هنگام خوردن و نوشیدن مخصوصاً زمانی که غذا سرد یا گرم باشد.
- لقی دندان
- هنگام جویدن، درد داشته باشید.
- ترشحات چرکی دندان
- ورم صورت
- تیره شدن رنگ دندان
عصب کشی دندان چگونه انجام میشود؟
برای انجام عصب کشی، احتمالاً به یک الی دو جلسه نیازمند باشیم. در ابتدا یک معاینه کلی از شرایط دندان و دهانی شما انجام میشود. در صورت تشخیص نیاز به عصبکشی، از شما خواسته میشود تا یک رادیوگرافی از دندان انجام دهید. در زمان شروع عصب کشی، ابتدا یک بیحسی موضعی به محل انجام، تزریق میشود تا دچار درد نشوید. سپس حفرهای داخل تاج دندان ایجاد میکنند. دلیل ایجاد این حفرهها این است که مته یا فرز دندانپزشکی به ریشهها برسد. دیوارههای محفظه پالپ و ریشه و به خصوص نوک ریشه نیز کامل باید تراشیده و تمیز شوند.
پس از پاکسازی کامل هسته دندان، نوبت به پر کردن آن میرسد. دندانپزشک بادقت تمامی پالپ را با مواد پر کننده مخصوصی پر میکند و در نهایت دندان را مهروموم مینماید تا راهی برای نفوذ باکتریها باقی نماند.
در آخر معمولاً دندان باید روکش شود. روکش دندان همان تاج مصنوعی است که روی دندان قرار میگیرد و آن را احاطه میکند. به این ترتیب دیگر فشار چندانی بر تاج واقعی دندان وارد نمیشود و خطر شکستن آن کاهش مییابد.
آیا زنان باردار مجاز هستند تا در دوران بارداری عصب کشی انجام دهند؟
از آنجاییکه در صورت احساس کمی درد یا فشار در دهان، ممکن است بدن خود را سفت کنیم یا به خود فشار بیاوریم، بهتر است زنان باردار هیچگونه از خدمات دندانپزشکی در بارداری، انجام ندهند. اما از آنجاییکه عصبکشی یک درمان اورژانسی به حساب میآید باید انجام شود. با اینحال به دلیل نیاز بهعکس پرتوی ایکس، توصیه میشود در صورت امکان، عصبکشی در سهماهه دوم بارداری انجام شود.
منبع: www.implantdr.ir
:: موضوعات مرتبط:
سلامت دهان و دندان ,
,
:: بازدید از این مطلب : 448
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0